Poëzie op de Stoep #PODS in Amsterdam Noord

 

#PODS: Een gedicht op de stoep in Amsterdam Noord

 

Aanbrengen gedicht op de stoep #PODS Noord

Aanbrengen gedicht op de stoep #PODS Noord

Poëzie op de stoep #PODS is een initiatief van Stichting Granate. Na twee eerdere edities in andere delen van Amsterdam kwam tot mijn blijdschap Noord aan de beurt. Ik schreef speciaal voor dit project een Perzisch kwatrijn. Deze vorm was ingegeven door de beperkingen van de opdracht: maximaal vier regels van maximaal vijf woorden. Een kwatrijn is een vierregelig gedicht met rijmschema abaa. Inhoudelijk wilde ik geluiden van Noord in het gedicht verwerken: de scheepsbouw van vroeger en de bouwwerkzaamheden van het heden. Dit werd het:

Wat je in Noord hoort

zijn klanken die klinken zoals

vroeger klanken klonken, want Noord

is voor altijd een werkwoord

In totaal werden tien geselecteerde gedichten in Tuindorp Oostzaan op de stoep gekalligrafeerd. Er werd gebruik gemaakt van grote sjablonen.

Het sjabloon van mijn gedicht

Het sjabloon van mijn gedicht

In de omgeving van bushalte Meteorensingel kun je de gedichten lezen tijdens een kleine rondwandeling. Zo ziet mijn gedicht er nu uit:

Gedicht klanken van Noord

Gedicht klanken van Noord

 

About Wilma

Mevrouw SchrijfTaal heet in werkelijkheid Wilma van den Akker en is schrijfster en docent. In 2008 verscheen haar poëziebundel Nageljongenstraat. In 2010 richtte zij SchrijfTaal op. In 2014 schreef zij (in opdracht) 'Wij van Jaargang 1965'. In 2020 kwam haar roman ''Een Veilige Plek' uit. Zij geeft schrijfcursussen en online schrijfbegeleiding aan uiteenlopende doelgroepen. Specialisme: poëzie.
This entry was posted in Poëzie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *