Kort verhaal ‘Het gat in de berg’ in boek Levenslef

Een kort verhaal van mijn hand, getiteld ‘Het gat in de berg’ werd onlangs gepubliceerd in het boek Levenslef.

Levenslef  is ‘een ode aan iedereen die de levenskunst verstaat in de val een nieuwe toekomst te ontdekken’. Het bevat elf levensverhalen en negen gedichten, aangevuld met zeven ‘stromende’ waterfoto’s. Met deze 11/9-opbouw en de datum van publicatie verwijst initiatiefnemer La Scuola, naar de bijzondere gebeurtenissen op 9/11. De levensverhalen vertellen van de persoonlijke tegenslag die de schrijvers moesten incasseren en hoe zij daardoor weer sterker in het leven kwamen te staan. Hun worsteling is herkenbaar alledaags en kan daarom ook anderen inspireren.

De negen gedichten zijn van dichter Margriet van Bebber. Als La Scuola-mentor begeleidde zij de elf auteurs bij de eindredactie van de verhalen. Fotograaf Gerard Oonk verbeeldt met zijn verstilde beelden de levensstroom waaruit de schrijvers van Levenslef blijken te putten. De Witte Uitgeverij uit Leiden maakte er een goed verzorgde uitgave van. Stef Bos leidt de verhalen in met speciaal voor ‘Levenslef’ geschreven poëzie: in voorzichtige woorden toont hij zijn respect voor de opmerkelijke verhalen.

Wil je jezelf het boek Levenslef cadeau geven of weggeven aan mensen die wel wat ‘Lef’ kunnen gebruiken of dat juist hebben getoond?

Dit is de bestelinformatie:
‘Levenslef’ kost € 19.95
ISBN 978-94-6107-086-9
Te bestellen bij de boekhandels, Bol.com, De Witte Uitgeverij in Leiden en bij de academie voor levenskunst


About Wilma

Mevrouw SchrijfTaal heet in werkelijkheid Wilma van den Akker en is schrijfster en docent. In 2008 verscheen haar poëziebundel Nageljongenstraat. In 2010 richtte zij SchrijfTaal op. In 2014 schreef zij (in opdracht) 'Wij van Jaargang 1965'. In 2020 kwam haar roman ''Een Veilige Plek' uit. Zij geeft schrijfcursussen en online schrijfbegeleiding aan uiteenlopende doelgroepen. Specialisme: poëzie.
This entry was posted in Publicaties en nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *